lördag 4 juli 2009

Gröna Lund

Idag bar det av till Stockholm och ett besök på Gröna Lund.
Det var mycket folk. För mycket folk. Vilket innebar att 500:- var rätt mycket pengar med tanke på att man inte hann med så mycket karuseller. Att stå en halvtimme i kö för att åka runt md en nyckelpiga tre varv kändes lite...meningslöst. Även om det var riktigt kul just när det varade.
Roligast var nog dock Lustiga Huset. Kommer inte ihåg när jag var i det senast (om ens någonsin?)...så det var en liten överraskning att gå in där.
Självklart ramlade jag därinne.
Krälade runt som en fet padda inne i någon slags snurrande tunnel och kunde inte resa mig. Kröp på alla fyra ut och var sedan tvungen att sträcka ut en räddande hand till Emily som låg och krälade (dock något mer graciöst) i tunneln bakom mig.
Avslutningen var "Flygande mattan" - något jag inte har något som helst minne av - och det var roligast av allt.
Det var värt vartenda öre att köpa bilden som togs när vi forsade fram på mattan, jag och Emily.
Blå tåget, ett slags spökhus var däremot lite för läskigt för henne. Även om hon morskt förkalrade att hon minsann inte skulle bli rädd, det är ju bara på låtsas!
Även jag blev lite skraj över den där jävla gorillan som försöker anfalla en...fast då ska tilläggas att jag har en liten fobi för just gorillor (minns fortfarande med fasa en dröm jag haft då jag blev jagad av gorillor på motorcykel, kan fortfarande bli arg på min far som ställde sig upp och skrek "Tjoho, här är vi!" så gorillorna hittade oss).
Men, men...det var roligt att besöka ett hederligt gammalt nöjesfält.
Jag älskar karuseller. Emily med.
Förhoppningsvis åker vi dit igen, och då ska vi se till att vara där precis när de öppnar.

1 kommentar:

Ann sa...

Fan vad roligt med grönan!!!