onsdag 18 februari 2009

Skrattretande

Jag är ju Djurgårdare, därför så njuter jag när ärkerivaler förlorar. Njuter nästan lika mycket vid deras förlust som jag gör vid vinst för "mitt" lag. Ja, det låter kanske fånigt men så är det för många supportrar.
Hur som helst så spelades det seriefinal i hockeyallsvenskan nu ikväll. Aik tog emot Leksand på Hovet. Aik förlorade med 3-4. Det var två minuter kvar, aik fick för sig att man skulle vara 6 man istället för 5 på isen och drog på sig en utvisning. Vilket fick aik-klacken att, enligt aftonbladet, skämma ut sig.
När man läser artikeln kan jag dock inte låta bli att skratta över följande mening:
"AIK-klacken visade sitt missnöje ljudligt, men några gick längre än så. En person hoppade till exempel ner och dunkade i plexiglaset bakom Leksands bås. Dessutom flög det in saker på isen. Enligt Kristian Andersson, kommentator på S24, handlade det om en flaska och därmed tvingades man spola om isen."

Ja, vad säger man? EN person hoppade ner och dunkade i plexiglaset! Hjälp, så hemskt! En person som dunkade i glaset...det har jag sett småkillar i 10-årsåldern göra på en match där Arboga spelar...Nej, jag försvarar inte att man ska "dunka i plexit" men är det att skämma ut sig? Förstå frustrationen istället...har du aldrig själv svurit högt eller bankat eller sparkat på något av ilska för att man tappat något, haft sönder något eller whatever. Det har jag i alla fall. Det är inte att skämma ut sig, det är att "reagera kraftigt".
Sen så "flög det in saker på isen"...det handlade om EN flaska står det sedan. Ja, visst. Det blir "saker" när den krossas. Och återigen, nej, jag försvarar inte beteendet. Man kastar inte in saker på isen, punkt.
Men kom igen..."aik-klacken skämde ut sig"? Var det 100 man som kastade in den där flaskan? Nej, det var nog en person. Och så var det ju den där som dunkade i plexit. Hujedamig. Ett fullsatt Hovet betyder en så där 8000 man.
Jag var inte på matchen, men jag har varit på matcher. Och det överdrivs väldigt ofta.

Jag gillar inte Leksand, men tack för att ni spöade gnaget. Det kan jag sova gott på.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag grät som fan när Luleå gjorde 3-1 på Henriksson! Likaså när Frölunda gjorde 2-1! Jag satt med halva klacken GRÄT o skrek Visa lite hjärta LHC! :O ÅHH dom MÅSTE JU VINNA I ÅR!!

Västgötskan sa...

Fast just AIK-klacken är väl generellt sett, inte kända för sitt BRA uppförande..? ;-)

Dino78 sa...

Nej, verkligen inte. Men de behöver ju inte få skit för allt ont på jorden 'ändå...(även om jag avskyr den:-D )