söndag 7 december 2008

Och sen blir allt svart...eller jag vet inte...

Ja, nåt sånt sa Suzanne Reuter i den där fruktansvärt roliga sketchen från Yrrol.
Idag blev det svart förövrigt. Väldigt svart. Hela området där jag bor drabbades tydligen av strömavbrott.
Kom hem från jobbet, klockan var ungefär 16,00 vilket innebär att det är mörkt ute. I alla husen var det svart - det lyste något enstaka värmeljus i något fönster. Jag bor på sjunde våningen. Åker med andra ord hiss. Vid strömavbrott går inte det, för då står hissen liksom still. Dessutom är det extremt svart i en trappuppgång utan ström. Jag tänkte gå upp alla sju trapporna för att hämta en ficklampa så att min dotter sen kunde gå upp. Som tur är så har man snälla grannar, för på ettan tittade en rar tant ut och lånade mig en ficklampa.
Dessvärre hade man dotterns packning på en väska, tre påsar samt min egen psåe med jobbgrejer i. Allt detta i en hand, ficklampan i den andra och sen fick ögonen ha stenkoll på barnet framför mig som knatade upp för alla trapporna.
Väl hemma inser man ju att man inte kan laga mat utan ström. Spisen går ju liksom på el den med.
Mobilen hade jag självklart inte laddat...och telefonen? Ja, kräver ström den med för att fungera. Avskärmad från yttervärlden nästan, hann i alla fall ringa min pappa och tigga skjuts till McDonalds för att få något i magen.
Strömmen kom tillbaka precis innan vi skulle åka, men det blev McD ändå.

Hur fan kunde folk överleva förr i tiden när det inte ens fanns elektricitet!?
Nej, jag är glad att jag lever i den tid jag gör...
Titta även gärna på detta klipp och få er ett gott skratt, så här på tal om elektricitet:
http://se.youtube.com/watch?v=RgM2raG-VM0

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, och jag som tycker det är så myyyyysigt med strömavbrott...!! =)

Dino78 sa...

Ja, det är jättemysigt! Men inte när man är utsvulten och inte kan laga mat...eller när man bor på sjuan och inte ser ett skit när man ska försöka ta sig upp i mörkret :-D

Anonym sa...

JA FY VA SVART DET VA!! O länge med ca 1 tim!! Vi satt här o hade ordlekar o tittade på värmeljusen tills jag hörde nå skumt i trappen.....=)